Изборът на подарък за сватба е лесен с нашите разнообразни предложения

С цел да ви улесним в тази отговорна задача, подбрахме за вас различни идеи за сватбени подаръци. Тук ще намерите както класически, скъпи и уникални подаръци за младоженци, така и нетрадиционни, забавни и по-бюджетни предложения. Вярваме, че в дългия списък с идеи, всеки ще открие своя най-подходящ подарък за предстоящата сватба.

Топ избори на сватбени подаръци

Сватбени подаръци, подаръци за сватба


Ако искате да заложите на оригинален подарък, който ще направи впечатление сред морето сватбени дарове, то за вас са предложенията от следващия списък.

Оригинален подарък за сватба

Искате да зарадвате младата двойка с оригинален подарък, различен от традиционните сватбени подаръци? Подбрахме за вас много уникални предложения и други нетрадиционни подаръци за сватба.

Идеи за уникални подаръци

 1. Карикатура за младоженци - Това е нашето топ предложение сред морето сватбени подаръци. Измислете забавен сватбен сюжет и поднесете весел спомен, който ще украсява семейния дом на младоженците.карикатура за младоженци
 2. Поставка за ключове - Поръчайте дървена поставка във формата на къщичка, която да закачат на стената до вратата. Може по желание да я персонализирате с надпис , тяхна снимка, оригинални ключодържатели и тн.
 3. Звездна карта - Това е карта, изобразяваща разположението на звездите, наблюдавани от конкретно място, на конкретен ден и в конкретен час. Поръчайте звездна карта за деня на тяхната сватба. Научи повече тук

Други оригинални сватбени подаръциоригинални подаръци за сватба, Кулинарен курс за двойка, родословно дърво, книги, фотоапарат

 1. Кулинарен курс за двойка - Забавен и същевременно полезен подарък, особено за млади хора, свикнали да се хранят навън или да поръчват готова храна за вкъщи.
 2. Билети за концерт в чужбина - Знаете, че освен взаимната любов, двойката споделя и обща страст към някой известен певец или група? Заслужава си да ги зарадвате с билети за техния идол, дори концертът да е в чужбина.
 3. Книги или ваучер за книжарница - Може и да ви се струва странно това предложение, но на младоженците тепърва им предстои да изпълнят новия си дом с вещи, уют и спомени. Книгите вдъхват живот в жилището, без тях домът изглежда празен. Ако не познавате добре вкуса им, ваучер за книжарница също върши работа.
 4. Златна подкова - Подковата е символ на късмет, благополучие и щастие. С поднасянето ѝ вие им пожелавате всичко това.
 5. Родословно дърво - Изберете родословно дърво, което те сами да завършат със снимки на семействата си. Разгледай тук
 6. Глинено гърне с монети - Хем полезно, хем забавно. Напълнете глиненото гърненце с монети от 1 и 2 лв. По този начин ще им подарите сума, с която ще си купят нещо полезно, а в същото време ще се забавляват с вашето оригинално хрумване.
 7. Фотоапарат за моментни снимки - След сватбата им предстоят още много вълнуващи преживявания и пътувания. Фотоапаратът за моментни снимки ще запечата специалните мигове и ще им помогне да си направят фото стена в семейния дом.

Закачлив подарък за сватбазакачлив подарък за сватба, еднакви дрехи, скреч постер

Известен сте с оригиналното си чувство за хумор и дори в този тържествен ден, не искате да изневерите на имиджа си. Вижте нашите предложения за закачлив подарък. Част от тях са доста бюджетни. Ако някое от тях ви допадне, смело комбинирайте със забавно поднесена сума пари. В идеите ни за традиционен подарък сме описали как по оригинален начин да поднесете пари.

 1. Пастелен сватбен шарж - Забавен и същевременно стойностен подарък, който със сигурност ще се оцени високо. сватбен шарж, сватбена карикатура
 2. Касичка с пари - Хитър начин да поднесете сума пари.
 3. Уроци по танци - Макар да смятаме, че този подарък е по-полезен да се поднесе преди самата сватба, дори и след това ще бъде забавно и вълнуващо преживяване за младоженците.
 4. Облечете ги еднакво - Изберете за двамата дрехи в еднакъв стил. С тях на медения месец ще ги разпознават отдалече, че са влюбени. Разгледайте предложенията
 5. Сватбен жартиер - Ако сте мъж, по-добре пропуснете това предложение, защото може да се изтълкува като проява на лош вкус.
 6. Скреч Списък „101 Забавления със Семейството” - За споделени и забавни семейни мигове. Виж тук
 7. Комплект тениски за младоженци - Бюджетно предложение, на което може да му се придаде стойност, ако отпечатате техни снимки и добавите забавен надпис, измислен лично от вас.
 8. СПА процедура за двама - Повечето СПА центрове имат готови пакети за младоженци.
 9. Комплект халати за него и за нея - Полезен подарък с намек за семейния живот, който им предстои.
 10. Семейна игра - Забавен подарък, с който могат да се забавляват сами или с приятели. Идея: вземете монополи и сменете банкнотите с истински.

Персонализирани подаръци за сватбаперсонализирани подаръци, златно шампанско, чаши за вино

Когато поднасяте персонализиран подарък, засвидетелствате лично внимание и специално отношение към онези, за които той е предназначен. Накарайте младоженците да се почувстват истински специални в сватбения си ден, поднасяйки им персонализиран подарък.

 1. Пастелен портрет за двама- Портретът е изискан подарък, с който ще засвидетелствате внимание и ще трогнете младоженците. Може и да се превърне в традиция да си подаряват портрети за всяка кръгла годишнина.пастелен портрет, портрет за двойка
 2. Стенен часовник със снимки на младоженците - Стенният часовник е красив аксесоар в дома. А украсен със снимки на двойката отпреди сватбата, ще внесе още романтично настроение.
 3. Дървена табелка с фамилията на младоженците и датата на сватбата - Може да измислите дизайна по ваш вкус и да я поръчате на дърворезбар. Освен фамилията, бихте могли да добавите тяхна снимка, дата на сватбата, закачалка за ключодържатели, да я поръчате във формата на дървена къщичка. Идеите са безбройни, а това че сами ще изберете как да изглежда, гарантира, че ще поднесете подарък уникат.
 4. Възглавница за младоженци с техните имена и датата на сватбата - Този подарък също дава възможност да проявите креативност. Поръчайте една или две възглавници с имената, датата на сватбата, техни снимки или просто снимки на халки, влюбени гълъби и тн.
 5. Златно шампанско розе с две гравирани чаши - Ефектен и стилен подарък за сватба. Виж тук
 6. Чиния от ковано желязо с гравирани имена и дата - Още едно предложение, което ще им остане завинаги за спомен от вас и този ден.
 7. Кристал с гравирана в него снимка на младоженците - Много красив и стилен подарък. Разгледайте тук

Традиционни подаръци за сватба

Смятате, че в толкова важен ден като сватбения, не бива да се експериментира и искате да заложите на традиционното. Ето кои са топ класическите подаръци за сватба.

Полезни сватбени подаръциполезни сватбени подаръци, комплект тенджери, пари, спален комплект, албум

 1. Пари - Не мислете, че да подарите пари на сватба е отживелица. Младоженците са се охарчили покрай подготовката и ще се зарадват на такъв подарък. А им предстои и меден месец. Ако се притеснявате просто да подадете плик с пари, то има и други оригинални начини за поднасянето им. Можете да подарите красива касичка с банкноти в нея. Или пък дървено сандъче, което ще им остане за спомен. А може и просто да подарите портфейл, в който да ги сложите.
 2. Сервиз за хранене - Изберете красив сервиз от много части, който освен че ще се хареса на младоженците, ще им бъде полезен в новия дом.
 3. Спален комплект - Заложете на красив спален комплект от сатен или ефектна покривка за спалня. Виж тук
 4. Кристален сервиз за вино - Какво е една сватба без кристален звън? Кристалът винаги е на мода, когато става въпрос за сватба.
 5. Албум за снимки - След тържеството младоженците ще имат стотици снимки от щастливото събитие. Ще са им нужни поне няколко албума, в които да ги поставят. Затова не се притеснявайте от възможността да дублирате подаръка с някой друг.
 6. Комплект тенджери - Тенджерите не са онова, което бяха. На пазара се предлагат  функционални комплекти от много части, които ще посрещнат изцяло нуждите на младото семейство от съдове за готвене. Разгледай тук
 7. Кристална ваза - Още едно бляскаво предложение, което ще краси дома на младото семейство.

Класически сватбени подаръци

  1. Икона на Св. Мина - Свети Мина е покровителят на семейството. Ето защо икона с неговия образ е подходящ подарък за млада двойка, която встъпва в брак. Трябва обаче да сте сигурни, че те са вярващи и ще го оценят. Ако не сте сигурни, по-добре пропуснете предложението.
  2. Дигитална карикатура по снимка - Зарадвайте бъдещото семейство с весела карикатура в живи цветове на сватбена тематика.дигитална карикатура, карикатура за сватба
  3. Картина - Избирайки да поднесете картина, съобразете стила й с вкуса на двойката и стила на обзавеждане на жилището.

Нестандартни подаръци за сватбанестандартни подаръци за сватба, конзола за игри, вечеря, кошница, монополи

В списъка с нестандартни подаръци за сватба събрахме такива, които не се подаряват често на сватбени тържества, но за сметка на това са оригинални, практични или забавни и със сигурност ще зарадват младоженците.

  1. Куфари - На младата двойка ѝ предстоят много пътувания. А едва ли са имали време да си вземат куфари.
  2. Гифт карт - Ако не обичате да подарявате пари в кеш, а не познавате добре предпочитанията на младоженците, вземете им гифт карта, с която ще си купят нещо по свой избор.
  3. Монополи с истински пари - Още един оригинален начин за поднасяне на пари. Освен това играта ще им остане за спомен.
  4. Акварелна карикатура в живи цветовеВесел подарък, рисуван на ръка по ваш сюжет.акварелна карикатура
  5. Романтична вечеря в скъп ресторант - След еуфорията покрай подготовката на сватбата и самото тържество със сигурност ще имат нужда от почивка и усамотение. Подарете им няколко часа романтика в изискан ресторант.
  6. Масичка за сервиране на закуска - За да си правят изненади сутрин в леглото.
  7. Велосипеди - Много добро предложение, ако бюджетът ви го позволява. Дори да не са активни колоездачи, с този подарък ще могат да се откъсват от ежедневието и да поддържат заедно форма.
  8. Конзола за игри с два джойстика - Макар и да не смятаме, че в този подарък има някаква романтика, даваме си сметка, че предпочитанията на хората са различни. За някои влюбени може и да е вълнуващо да играят заедно на любимата си игра, сгушени на дивана.
  9. Фоторамка Mr. и Mrs - Може също да изберете чаши с този надпис, албум за снимка и тн. Вижте още предложения
  10. Шоколадов букет - Подарък носещ пожелание за сладък съвместен живот.
  11. Кошница за пикник - Защото тепърва им предстоят много разходки сред природата.

Скъп подарък за сватбаскъп подарък за сватба, фотоапарат, круиз, прахосмукачка робот, кафе

Ако избирате подарък за сватбата на вашия син или дъщеря, то със сигурност сте отделили сериозна сума по повода. Подаръкът от родителите трябва да изпъква със своята стойност над останалите. Все пак обичайно човек жени/омъжва детето си веднъж в живота.

  1. Пътешествие с круизен кораб - Този подарък е хубаво да се поднесе преди да са планирали своето сватбено пътешествие.
  2. Професионален фотоапарат - На младото семейство му предстоят куп вълнуващи моменти, с много снимки. От медения месец до раждането на първата им рожба. А професионалният фотоапарат ще им помогне да запазят живи спомените.
  3. Автомобил - Дали нов, втора употреба или на изплащане, автомобилът винаги е бил сред топ подаръците, поднасяни от родителите на младоженците.
  4. Сребърни или златни прибори за хранене - Стойностен подарък, който на практика е вечен.
  5. Робот прахосмукачка - Кой не би се зарадвал на такъв домашен помощник. На пазара се предлагат както много скъпи, така и по-бюджетни предложения. Изберете сами колко да отделите за този подарък. Разгледайте тук
  6. Ваучер за магазин за техника или електроуреди - Искате да оставите младото семейство само да избере електроуредите за дома си? Решението е подаръчен ваучер за магазин за техника.
  7. Подаръчна кошница с портрет - Подарък, чиято емоционална стойност е в пъти по-висока от паричната.
  8. Златен комплект "Честита сватба" - Традицията повелява на сватба да се подарява злато. Вижте изискания комплект от четири златни монети за сватба.
  9. Сервиз от костен порцелан - Ако сте ценители на красивото и искате да внесете още повече изисканост и стил в дома им, то изберете зашеметяващ сервиз от костен порцелан, който няма да остави равнодушен и най-скептично настроения.
  10. Автомат за кафе - Полезна вещ за младото семейство. С него ще могат да правят сутрешното си кафе за секунди, само с едно натискане на бутона.
  11. Система за домашно кино -  За безкрайно приятни вечери с хубави филми.

Сантиментален подарък за сватбасантиментален подарък за сватба, вина, статуетка, албум, дръвче бонсай

Подаръкът не е просто вещ. С него се подарява емоция - обич, внимание, спомен. Поднасяйки сантиментален подарък на вашите младоженци, вие им подарявате също чувство и преживяване.

 1. Сватбен портрет - Запечатайте този щастлив миг като поръчате портрет на двамата млади по актуална снимка, направена малко преди сватбата.сватбен портрет
 2. Албум със снимки отпреди брака - Стари приятели сте на младоженците и имате куп споделени преживявания, запечатани на снимки? Направете им фотоалбум със спомени отпреди брака. Друга идея е фотоколаж.
 3. Фотосесия след сватбата - След сватбената фотосесия, нека си имат една и като вече женени. Ще могат да търсят разлики от преди и след и да видят как ги е променил бракът.
 4. Комплект от две чаши с чинийки - С които да си пият заедно сутрешното кафе. Изберете чашки със сърца, послание или техни снимки.
 5. Декоративна статуетка за влюбени - Разгледайте тук
 6. Истинско дърво бонсай - При правилно отглеждане дръвчето бонсай може да живее около 200 години. Най-старият бонсай в момента е на 390 години. Подарява се като символ на непреходност и пожелание за дълголетие. Вълнуващо е младоженците да получат подарък, който може да остане в наследство на техни правнуци.
 7. Колекция от скъпи вина за празнични поводи след сватбата - Вземете красива дървена кутия за няколко бутилки вино, изберете отлежали качествени вина и им вържете етикетчета: "Отвори на медения месец", "Отвори, когато ви се роди първа рожба", "Отвори на първата годишнина от сватбата" и тн.
 8. Пъзел сърце със снимка - Класически подарък за влюбена двойка.

Подаръци за родителите на сватба


Прието е в сватбения ден младоженците да поднасят подарък на своите родители в знак на признателност. Той може да бъде скромен, символичен или по-луксозен, ако бюджетът го позволява. Важно при избора му е да изразява уважение и обич.

Емоционални подаръциЕмоционални подаръци, екскурзия

Сватбата на детето е един от най-емоционалните дни в живота на неговите родители. Поднесете на вашите родители емоционален подарък, с който още веднъж ще им кажете колко много ги обичате и държите на тях и който ще им остане за спомен от вашия сватбен ден.

 1. Портрет на младоженците - Да получат портрет на младото семейство - какъв по-хубав подарък за гордите родители на младоженци.портрет на младоженци
 2. Екскурзия - Сватбата е емоционално събитие не само за младоженците. Родителите я преживяват с не по-малко вълнение. Изпратете ги на екскурзия след тържеството, за да разпуснат. А може да съберете двете семейства и да заминете всички заедно за няколко дни, за да се опознаят сватовете.
 3. Рамка със снимка на младоженците и емоционално послание към тях - Колкото и да са щастливи родителите на младоженците, със сигурност изпитват и носталгия по отминалото време. Едно искрено засвидетелстване на обич със специално посвещение, ще ги разчуства и успокои едновременно.
 4. Индивидуален подарък за всеки родител - Може да подарите красиво бижу на майките, на бащата на булката копчета за ръкавели с надпис "Татко на булката", а на бащата на младоженеца игла за вратовръзка. Друга идея са извезани кърпички с имената и датата на сватбата.
 5. Дървени дъски за рязане с пирографски надпис - Семпъл подарък, на който ще вдъхнете живот като поръчате да го украсят с пирографисаните имена на младоженците и датата на сватбата.
 6. Кутия с дизайнерски бонбони с надпис - Поръчайте ръчно направени бонбони с надписи. Измислете сами посланието. Например: "Благодарим ви, родители!", "С обич за мама", "За най-добрия баща" и тн.

Предметни подаръципредметни подаръци, сет за сирена, дърворезба

Ето и още няколко предложения за предметни подаръци за вашите родители:

 1. Подаръчна кошница - Това е ефектен подарък, който засвидетелства внимание. Напълнете я с предпочитани от тях продукти.
 2. Сет за сирена - Стилен подарък, който е подходящ за любителите на сирената. Виж тук
 3. Комплект чаши за вино и декантер - Красив, изискан и класически сватбен подарък.
 4. Дърворезба - Ръчната дърворезба е подарък-уникат. Невъзможно е да се направят две еднакви творби. За такъв тържествен ден е подходящ неповторим подарък, нали? Разгледайте тук

Подарък за сватба на брат


подарък за сватба на брат, глобус бар. гмуркане, комплект за виноАко избирате подарък за сватбата на вашия брат, съветваме ви да помислите за вещ за дома, която ще се ползва и от двамата младоженци, но с фокус към мъжкия вкус. Такива са предложенията по-долу.

  1. Глобус бар - Стилен подарък, чиито дизайн ще се хареса и на бъдещата му съпруга.
  2. Комплект за вино - Полезна за всеки дом вещ. Изберете луксозен комплект за вино тук
  3. Декоративна камина - С нея домът им ще бъде още по-уютен.
  4. Сватбен костюм - Може да предложите на брат си да отидете и изберете заедно костюма му за сватбата. Освен че ще му помогнете в тази нелека задача, ще му направите подарък, който сте сигурни, че е харесал.
  5. Тандемно гмуркане - Подарете на младото семейство морско приключение, което ще им остави красив спомен за цял живот. Това преживяване е подходящо дори за напълно начинаещи. Нашето предложение е да изберете Гмуркане на Халкидики
  6. Комплект от чаши с карикатура на младоженцитеЗа да си пият заедно кафето с настроение. Чудите се как да ги поръчате? Изберете снимка на двойката, поръчайте дигитална карикатура и ще я получите като файл. След това може да я отпечатвате върху чаши, тениски, стенен часовник, торта и още много други.чаша с карикатура
  7. Меден сервиз за ракия - Ръчно изработеният сервиз за ракия от кована мед е ефектен подарък във фолклорен стил за ценителите на традициите.
  8. Телевизор - Ако бъдещото семейство все още няма телевизор, а вие може да си позволите  скъп подарък, то не се колебайте.
  9. Охладител за шампанско - За знойните романтични вечери.

Подарък за сватба на сестра


подарък за сватба на сестра, шоколадов шонтан, сребърна монета, булчинска рокляСестра ви се омъжва и вие търсите впечатляващ подарък, с който да я зарадвате, но същевременно не искате бъдещият ѝ съпруг да се почувства ощетен. Вижте нашите идеи:

  1. Златен медал "Свети Мина" - По традиция на сватба се подарява злато. По традиция на сватба се подарява икона на Свети Мина, закрилник на семейството. Комбинирайте двете традиции и поднесете златен медал с образа на Свети Мина.
  2. Електроуред - Спокойно може да си позволите да поднесете на сватбата на сестра си кухненски робот например. Да, това не е класически подарък за двойка, но е предназначен за дома на двамата млади.
  3. Сребърен сватбен медал - Харесахте идеята за златния медал, но средствата ви са ограничени? Непременно вижте това предложение за красив сребърен медал за сватба.
  4. Сватбената рокля - Ако младоженците не спазват традицията булчинската рокля да се подарява от свекървата, то ето ви още една идея. Прекарайте няколко приятни часа заедно по женски докато я избирате.
  5. Семейна екскурзия - Зарадвайте младоженците като им организирате екскурзия до мечтана дестинация.
  6. Шоколадов фонтан - С този уред ще могат да да глазират ягоди и сладки, с които да впечатляват своите гости.
  7. Луксозна готварска книга - Подходящ подарък за кухнята на всяко младо семейство.
  8. Булчинска карикатура - Зарадвайте сестра си със сватбен шарж или изберете карикатура само на булката. Със сигурност бъдещият съпруг няма да има нищо против този закачлив персонален подарък на своята любима. булчинска карикатура, карикатура на булка
  9. Индивидуални подаръци за булката и младоженеца - Ако искате да подарите на сестра си нещо лично, изберете ѝ красиво колие, гривна, обици, парфюм. На бъдещия съпруг може да подарите вратовръзка, колан, портфейл, копчета за ръкавели и тн.

Както може би сте забелязали, нееднократно препоръчахме за подарък карикатура по снимка за двойката. Това е така, защото сватбеният шарж е много актуален и предпочитан в последните години. Харесва се на младоженците и носи силно положителен заряд. Ако се колебаете върху този избор, но искате да прочетете повече за него, вижте също статията Карикатура по снимка – оригинален подарък за всеки повод

Подаръци от и за кумовете. Подаръчета за гостите.


Подарък от кумовете

Кумувате на сватба и все още се чудите какво е подходящо да поднесете на младоженците? Подбрахме за вас разнообразни предложения, част от тях бюджетни, други луксозни.

Традицията повелява кумовете да подарят кутията за сватбените пожелания, бутилката шампанско и чашите за тържествената наздравица след подписването, както и булчинския букет.

Вижте още няколко подходящи предложения:

  1. Семейна почивка - Ако меденият месец не е планиран веднага след сватбата, изпратете ги на романтично място за 2-3 дни след тържеството.
  2. Семеен портрет - А защо не и общ - кумове и младоженци. Така ще имате споделен спомен от този важен ден. семеен портрет
  3. Изненада любим певец на сватбата - Ако знаете, че двойката харесва някой български изпълнител и имате възможност, поканете го да изпълни 1-2 песни. Изненадата и радостта, които ще подарите, със сигурност си заслужават усилието.
  4. Тържествена заря - Решите ли да изненадате младоженците със заря, то съобразете няколко неща: ресторантът разполага ли с градина, за да може да се наблюдава зарята на открито. И другото - спазете разпоредбата, която гласи, че фойерверките са разрешени вечер до 22 часа.
  5. Сватбена бъклица - По стара традиция младоженецът тръгва да вземе булката с украсена със здравец бъклица с ракия. В някои региони на страната кумът дава бъклица на младоженеца, затова се и нарича "кумска ракия".В днешно време често срещано е също кумът да прави подарък на младоженците с бъкличка ракия. Която и от тези традиции да решите да спазите, препоръчваме ви да изберете ръчно изработена бъклица от естествени материали. Вижте тук

Още много идеи за сватбени подаръци от кумовете, ще намерите в нашата статия Предложения за подаръци от кумове за младоженци

Подарък за кумоветеподарък за кумовете, подаръчна кошница, бутилка

Прието е младоженците също да поднасят подарък на своите кумове в знак на благодарност за близостта и подкрепата в най-важния ден от живота им. Задачата е лесна, ако кумовете са двойка и става по-сложна, ако са поканени да кумуват, но нямат връзка помежду си.

 1. Подаръчна кошница - Напълнете я с кулинарни изкушения - сирена, плодове, бонбони и, разбира се, вино.
 2. Декантер за вино - Вижте тук
 3. Почивка с младоженците - Отидете заедно на почивка преди или след медения месец.

В случай че кумовете са поканени отделно и не са семейство, то задължително изберете на всеки индивидуален подарък.

 1. Бижу за нея - колие, гривна, комплект - каквото и да изберете, съобразете го с нейния стил.
 2. Бутилка скъп алкохол за него - Уиски, вино или златна ракия, отново е важно да изберете според неговия вкус.

Вижте също какви идеи за подаръци за кумовете предлагаме в статията Подаръци за кумовете на сватба

Подаръчета за гоститеподаръци за гостите, свещ, сапуни, мед

В деня на сватбата е прието младоженците да поднасят дребни подаръчета на своите гости за спомен и късмет. Тук идеите са безкрайни, но ето кои според нас са най-подходящите:

 1. Магнитчета със снимка на младоженците - Ще им останат за спомен от вас.
 2. Ароматно сапунче в торбичка
 3. Декоративна свещ
 4. Мини бурканче с мед - Посланието е сладък живот за младоженците и гостите.
 5. Бурканче с шарена сол - Ефектно и красиво бурканче с наредена във вид на фолклорна шевица шарена сол.
 6. Дървена подкова - С нея и вие им пожелавате късмет.
 7. Ключодържател със снимка на младоженците 

Съзнавайки колко е важен и съответно труден изборът на сватбен подарък, ви предлагаме да видите също нашата статия Топ 10 оригинални подаръка за сватба

Ако сватбата е далече, а преди това ви предстои да присъствате на моминското парти на бъдещата булка, то задължително погледнете Подаръци за моминско парти