Абитуриентският бал носи в себе си вълна от емоции не само за абитуриента, но и за неговите близки. Без съмнение с приближаването на бала все по-често (и с малко повече тревога) си мислите „Подарък за абитуриент? Ами сега?“.

Без паника! Ние идваме на помощ!

Специално за вас събрахме на едно място най-подходящите подаръци за абитуриенти, абсолвенти… даже за гостите на абитуриентския бал.

Идеи за подарък за абитуриент, абсолвент и гостите на абитуриентски бал

 

абитуриенти завършване

Завършване на 12-ти клас


За абитуриенти

Започваме с по-универсални идеи за подаръци. Те са подходящи както за абитуриент, така и за абитуриентка. Оригинални са, но не са задължаващи и с тях няма как да сгрешите.

карикатура за абитуриенти алкохолна игра смарт папка с батерия бутилка алкохол със снимка

 1. Пари - Ако нямате ясна идея за подарък на абитуриент, ви препоръчваме да подарите пари. Купете красива картичка и подарете сума според бюджета ви. Този жест ще се оцени много по-високо отколкото, ако подарите ненужен сувенир
 2. Качествен алкохол - Бутилка отлежало уиски или скъпо вино винаги е добър избор. Направете подаръка персонален като добавите етикет със снимка на абитуриента и лично послание. Този подарък е добър вариант за абитуриенти, които си имат всичко. Намери тук
 3. Карикатура по снимка -  чудесна идея, ако искате да подарите персонализиран подарък, дори да не познавате абитуриента много добре. Изберете забавен сюжет, добавете стилна рамка и подаръкът е готов. Може да прочетете повече за изработката на карикатури по снимка в нашата статия. Тъй като този подарък е изключително впечатляващ, Caricature24.bg дава на всички читатели на Happy Gifts специален промокод за отстъпка. Ще го намерите в края на статията! Усмивките са гарантирани! Карикатура за абитуриентка
 4. Подложка за чаша с добавена реалност - Продуктът се предлага от zetaFORMS и представлява на пръв поглед обикновена подложка за чаша. Погледната през безплатното приложение scanar.co, тя обаче оживява и върху нея се появява триизмерен образ на абитуриента. Тази идея е чудесен избор за абитуриенти, които обичат по-нестандартни и интересни подаръци и не държат на тяхната практичност. Намери тук
 5. Папка с вградена батерия - Това е страхотен подарък в случай, че абитуриентът вече е приет да учи в университет. Папка-органайзер с вградена батерия е практичен подарък, който със сигурност ще бъде от полза на бъдещия студент. Намери тук
 6. Алкохолна игра -  Ако сте добър приятел на абитуриента, можете спокойно да подарите малко по-шегаджийски подарък като например забавна алкохолна игра.
 7. Спален комплект -  Бъдещите студенти имат нужда от  много и най-различни стоки от първа необходимост, които да им послужат за самостоятелния живот. Такъв е случаят и с качествения спалния комплект. Често дори не се замисляме колко практичен подарък всъщност е  той.
 8. Олекотена завивка - Подобно на горното предложение, една хубава олекотена завивка би била чудесен подарък за всеки, който смята да се изнесе от дома си след бала.
 9. Уред за готвене - Ако знаете, че абитуриентът смята да учи в университет, може би е добра идея да подарите уред за готвене. Един добър мултикукър спестява място и усилия в общежитие или квартира. С него абитуриентът може спокойно да си приготвя вкусна храна дори и да няма готварска печка.
 10. Купа за дипломиране - Весела статуетка "Награда за дипломиране" е един забавен начин да уважите абитуриента, без да подарявате скъпи подаръци.

За момче

Младият мъж абитуриент, който тепърва навлиза в живота се нуждае от практични подаръци. Можете разбира се да изберете предмет със сантиментална стойност, но подаръци, които могат да се използват в ежедневието ще предизвикат много по-голяма радост.

слушалки швейцарско ножче флашка куфари масичка за лаптоп

 1. Дървени кубчета за уиски - Изискан и стилен подарък за всеки абитуриент, който оценява вкуса на качественото уиски. Кубчетата на променят вкуса на напитката, а само го обогатяват.
 2. Швейцарско ножче- Качественото швейцарско ножче е винаги добър и практичен подарък за зрелостник, който е сръчен и обича да майстори. Изберете такова, което смятате, че има най-подходящия набор от вградени инструменти, които ще бъдат от полза на абитуриента. Клещи, тирбушон или дори флашка - изборът е изцяло ваш!
 3. Масичка за лаптоп - Качествената масичка за лаптоп е страхотен, практичен подарък за бъдещи студенти или за абитуриенти, които плануват да живеят самостоятелно за в бъдеще.
 4. Куфар - Още един подходящ подарък за абитуриенти, които скоро ще се изнесат от дома на родителите си е куфар. Това е подарък, който със сигурност ще бъде използван години наред.
 5. Тематичен подарък свързан с избора на бъдеща професия - Стетоскоп за бъдещ студент по медицина или пък графичен таблет за абитуриент, който иска да бъде дизайнер? Общото тук е, че подаръкът ще бъде съобразен с професионалните планове на абитуриента. Вие избирате дали да подарите по-шеговит предмет или по-нужен такъв в зависимост от бюджета, с който разполагате, и колко близки са отношенията ви с абитуриента.
 6. Звукоизолиращи слушалки - Качествените звукоизолиращи слушалки са най-добрият приятел на всеки, който ще живее със съквартиранти. Имайки предвид, че скоро абитуриентът ще поеме по пътя на студента, гарантирано един от най-добрите подаръци, които можете да изберете са слушалки. С тях абитуриентът ще може да се изолира от шума в квартирата. Дори в съседната стая да има парти.

За момиче

Често абитуриентският бал е първото събитие в живота на младата дама, при което тя има шанса да се почувства като принцеса. Подарете й емоция, която винаги ще й напомня за този ден. Изберете подарък, който да я накара да се чувства специална всеки ден.умна колонка златна монета за абитуриенти фотосесия за зрелостници почивка бижу

 1. Бижу - Гравиран медальон или гривна са перфектен подарък за абитуриентка. Този вариант за подарък обаче е по-личен и е подходящ само ако познавате много добре абитуриентката.
 2. Златна монета за късмет - Ако все пак искате да подарите злато, но не познавате достатъчно добре личния вкус за бижута на абитуриентката, препоръчваме ви да заложите на златна монета. Този подарък е практичен, има висока сантиментална стойност и при нужда лесно може да бъде продаден. Намери тук
 3. Истинска звезда - Да! Благодарение на AllStarRegister можете да подарите истинска звезда, която да бъде кръстена на абитуриентката. Ако се спрете на тази идея ще можете да избирате между няколко варианта за пакети, които включват персонализиран сертификат, рамка, звездна карта и тн. Намери тук
 4. Екскурзия- Спомените от една екскурзия ще оставят много по-траен отпечатък в съзнанието на абитуриентката, отколкото който и да е материален подарък. Изберете дестинацията и датите според собственият си бюджет и предпочитанията на абитуриентката.
 5. Колаж от снимки- Подберете най-добрите общи или самостоятелни снимки на абитуриентката от всяка година в училище. Изненадайте я със забавен колаж от щури спомени, които завинаги ще останат в сърцето й.
 6. Фотосесия - Запечатайте спомена от бала с помощта на професионален фотограф. Подарете на абитуриентката професионална фотосесия, която да увековечи красотата и емоцията в очите на абитуриентката.
 7. Умна колонка - Този подарък е много подходящ за бъдещи студентки. Умната колонка ще вдигне не само градуса на настроението на всяко парти, но също така ще настрои аларма, ще сподели рецепта или ще каже на абитуриентката какво е времето навън.
 8. Карта за фитнес клас/ танци- Актуален подарък за абитуриентка, която обича да спортува е карта за интересен спортен или фитнес клас. Подарете й годишна карта за kamgoo jumps, зумба, народни танци или пък pole dance.

За гостите

Не е задължително, но често родителите избират да подарят дребни сувенири на гостите на абитуриентския бал. Тези малки подаръчета имат символична стойност, но са прекрасен спомен от вълнуващото събитие, на което гостът е присъствал.

магнит за хладилник с карикатура по снимка шампанско мед бонбони

Също така подаръците за гостите са чудесна украса, която можете да съчетаете цветово с общата декорацията. Сложете подаръче на мястото предвидено за госта и така ще предадете завършен и стилен вид на цялостната обстановка.

 1. Кутийка бонбон с дребни лакомства - Този вид подаръчета са подходящи за бал на абитуриентка, понеже създават усещане за нежност и елегантност.Върху самата кутийка може да бъде добавен надпис с името на абитуриентката и датата на бала.
 2. Бутилчица с надпис и алкохол - За бал на момче абитуриент можете спокойно да подберете стилна бутилчица качествен алкохол. От тези малките , които са по-скоро сувенири, отколкото за консумация. Уиски, ракия или ром - изборът е ваш. Добавете етикет с послание или просто името на абитуриента и сте готови.
 3. Магнит за хладилник - Това е универсално подаръче, подходящо за бал както на абитуриент, така и на абитуриентка. Магнитчето може да бъде в разнообразни форми, но ако искате да бъдете оригинални, поръчайте такива с карикатура на абитуриента. С един куршум ще убиете два заека, ако изберете дигитална карикатура за подарък, защото тогава получавате файл, който можете да разпечатате върху магнитчетата.карикатура по снимка магнитче
 4. Vintage книжка с цитати/истории/стихове - Бъдете различни и оригинални с тези свежи книжки, в които можете да добавите кратка история, персонално послание, стихотворение или каквото още ви хрумне.
 5. Бурканче с мед - За почитателите на здравословния начин на живот, предлагаме подаръчета мед. Може да се каже, че това е здравословната алтернатива на предложението по-горе "Кутийка бонбони с дребни лакомства".

Дипломиране от университет


Подобно на бала, дипломирането от университет е паметен момент в живота на всеки млад човек. Нормално е гордите родители на абсолвента да искат да го изненадат по случая. Затова ви даваме няколко страхотни идеи и за подаръци на абсолвенти.

За абсолвент

скок с парашут луксозна химикалка стилен часовник бонбони за дипломиране

 1. Луксозна химикалка - Елегантната писалка е изискан предмет, който е подходящ за абсолвенти, които скоро ще започнат своя професионален живот. Една луксозна химикалка показва недвусмислената увереност и професионализъм на своя притежател.
 2. Кутия с декорирани бонбони - В случай, че не сте близък роднина на абсолвента, но въпреки това искате да подарите стилен, оригинален подарък - кутия с декорирани бонбони е перфектният избор. Ако се спрете на този вариант, ще получите красива кутия, а подредените вътре бонбони изписват "Честито дипломиране!"
 3. Часовник - Един традиционен подарък, който може лесно да бъде модернизиран. Само от вас зависи дали ще изберете класически и стилен часовник, който да гравирате с лично послание, или ще заложите на умен часовник. И в двата случая ви гарантираме, че абсолвента ще хареса този подарък.
 4. Skyvision - Подарете екстремно изживяване, романтичен уикенд за двама, спа, конен поход или пък дегустация на вино. Не знаете какво да изберете? Оставете това решение на абсолвента. Закупете ваучер за определена сума и подарете него.
 5. Дигитална рамка - Модерен поглед върху един традиционен подарък. Дигиталната рамка е много подходящ подарък за абсолвенти, които обичат модерните технологии.

За абсолвентка

златно шампанско дизайнерска чанта кошница с плодове гривна против уроки

 

 1. Гривна със Swarovski дизайнерско кръстче, червен конец против уроки - Червен конец се връзва против уроки. Ако искате да подарите подобен амулет с малко по-висока стойност, можете да изберете дизайнерски талисман с Swarovski кръстче.
 2. Чанта - Маркова чанта никога не е излишна. Тя е чудесен подарък за всяка стилна елегантна абсолвентка.
 3. Златно шампанско/ Синьо вино - Не е тайна, че дамите се впечатляват от визуално красиви подаръци. Изненадайте абсолвентката с шампанско с истинско злато или пък с бутилка синьо на цвят вино. С тях абсолвентката със сигурност ще впечатли Инстаграм аудиторията си.
 4. Стъклено шишенце с парченце истински метеорит - Подарете истинска звезда или поне част от нея. Този талисман е страхотен подарък, с който абсолвентката винаги ще си спомня за прекараното в университета време.
 5. Кошница с подаръци - В случай, че познавате абсолвентката изключително добре, много добра идея за подарък е кошница с лично подбрани от вас малки подаръчета. Купете любимите й вкусотийки или пък малки символични сувенири. Развихрете въображението си и гарантирано ще успеете да зарадвате младата дама.

Дипломиране на лекар

шотове чаши за лекар забавен надпис тематична кутия за доктор

 1. Специализирана литература/ книга луксозно издание - Не е тайна, че специализираната литература е скъпа. Изберете луксозно издание на емблематична за специалността на бъдещия лекар, книга и гарантирано ще го зарадвате. Този подарък ще бъде чудесно допълнение в библиотеката на всеки доктор, който иска да направи впечатление на професионалист в дадена област.
 2. Кутия "Доктор №1" - За лекарите с чувство за хумор и по-сърцат характер, предлагаме малко по-нестандартен подарък. Тематичната кутия за лекар съдържа разнообразни предмети свързани с професията. Всеки един от тях весел, интересен и оригинален, а заедно се превръщат в страхотен подарък.
 3. Комплект за бърза помощ - Ако трябва да изберете само един предмет от кутията спомената по-горе, нека той да бъде забавният комплект за бърза помощ. Той всъщност се състои от комплект за шотове с интересни послания на всяка чаша.
 4. Стилен стетоскоп - Всеки млад лекар ще се зарадва на първия си персонален стетоскоп. Бъдете този, който ще изненада доктора и изберете висококачествен стетоскоп за подарък за дипломиране на лекаря.
 5. Комплект лекарска туника и панталон - Практичен и нужен подарък, който гарантирано ще влезе в употреба на младия медик.
 6. Компресивни чорапи - Лекарите, подобно на всички професионалисти в тази област, прекарват огромна част от времето си на крак. Комплект качествени компресивни чорапи значително ще намалят болката в ходилата и бързо ще се превърнат в любимата част от сутрешния тоалет на лекаря.

Дипломиране на инженер

3d пъзел забавна тениска с надпис мултифункционална писалка

 

 1. Лазерна рулетка - Това е подарък, който предлага неограничени възможности. Освен полезен това е и много практичен подарък за всеки бъдещ инженер. Можете да бъдете сигурни, че рулетката ще бъде използване редовно не само в работата, но и в личните проекти на дипломирания инженер.
 2. 3D пъзел - Изберете известна сграда и подарете на бъдещия инженер тръпката от това да се почувства като неин създател. Дори и в умален вариант.
 3. Химикалка 6 в 1 - За разлика от обикновените писалки тази разполага още с линия, нивелир и отвертка - допълнителни екстри нужни на всеки инженер.
 4. Тениска със забавен надпис - Продукти със забавен надпис или професионална шега са винаги добър избор за лесен подарък в последния момент. Ако времето ви притиска, спокойно можете да се спрете на този вариант.
 5. Люлката на Нютон - Професията инженер понякога може да бъде натоварваща. Подарете на бъдещия професионалист тази  стилна декорация за бюро, чийто такт ще успокои и най-стресирания инженер.
 6. Вечен магнитен календар - Банално е да подарявате календар, но ако разчупите неговия традиционен образ, тази идея придобива съвсем различен облик. Ако идеята ви допада, вечният магнитен календар е точния избор.
 7. 3D писалка - Неписано правило е, че няма инженер, който да не се радва на джаджи. За тези, които обичат да творят и през свободното си време, 3D писалката ще се превърне в най-добрият им приятел.
 8. Логически пъзел - Подходящ подарък за инженери, които обичат да решават логически задачи. Един такъв пъзел ще задържи вниманието им дни наред в зависимост от трудността на самия пъзел.

Ако не сте открили перфектния подарък в тази статия, разгледайте още "Подарък за момиче", "Подарък за най-добра приятелка" или "Подарък за момче". А ако търсите подарък за учителите си по повод завършването или за класната, вижте и нашата специална подборка с подаръци за учители!

А както обещахме, в края на нашия списък ви даваме специален промокод за отстъпка в сайта Caricature24.bg Използвайте HG-BAL, за да получите 5% отстъпка от вашата поръчка на карикатура! Възползвайте се! Подаръкът е подходящ за всеки!