Най-подходящите подаръци за всяка годишнина от сватбата.

влюбена двойка колело целувка годишнина от сватбата

Семейството е нещо свято и затова годишнинате от сватбата са чудесен  за празник. А където има празник, там има и подаръци.

Избрахме за вас списък с най-оригиналните и интересни подаръци по повод годишнина от сватба, подходящи за размяна както между съпрузите, така и да бъдат поднесени от гости на техния празник.

За мъж


вратовръзки часовник 100 бири портфейл

Преди да се гмурнем в дълбините на порцелановите, бронзовите и златните сватби нека първо отделим малко внимание по отделно на съпруга и съпругата.

Най-често, когато говорим за годишнини от женитба, подаръците са насочени към цялото семейство. Но има и случаи, в които бихме предпочели да подарим на всеки от женените нещо специално по отделно. Ето какво избрахме за господата за този повод.

 1. Хубаво уиски - Всеки джентълмен харесва доброто питие. Затова отлежалото уиски е страхотен подарък, специално за мъжа, а той после може да го сподели със съпругата си. Или пък не.
 2. Портрет - Персонализираният портрет е един изключителен начин да кажем на някого, че значи много за нас. Това важи и в случая на годишнина от сватба. портрет на мъж подарък годишнина
 3. Вратовръзка или игла за вратовъзка - За всички господа със стремеж за кариерно израстване вратовръзката или иглата за вратовръзка са много важен аксесоар, което ги прави и чудесни подаръци.
 4. Стилни чаши за уиски - Ако той е почитател на качественото уиски, стилните чаши за скъпата напитка много биха му се понравили. Намери тук
 5. Часовник - Скъпият и изискан часовник е страхотен избор за подарък за мъжа по повод годишнина от сватба, ако той е наш роднина или близък приятел.
 6. Портфейл - Качественият портфейл от естествена кожа е мъжки аксесоар, който никога няма да излезе от мода и това го прави добър подарък за всеки важен повод. Виж тук
 7. Запалка - Ако той обича пурите или качествените цигарети, стилната запалка е перфектният избор за него.
 8. Абонамент за бира - Това е мечтата на всеки мъж. Биреният абонамент е еднократна или месечна доставка на кашонче с различни бири от цял свят. Намери тук
 9. Ръкавици за фитнес - Ако получателят си пада по спорта и поддържа тялото си ръкавиците за фитнес са точно за него.

За жена


тефтер органайзер букет бутилка вино книги подаръци за жена годишнина от сватбатаАко наша сестра, роднина или близка приятелка има годишнина от сватбата си, е хубаво да ѝ подарим нещо специално за нея за да покажем нашето уважение и колко много значи тя за нас.

 1. Бижу - Красивото украшение е винаги добър избор, когато става дума за подарък на близка за нас жена.
 2. Картина - За любителките на изкуството по случай техния юбилей може да им подарим красива картина, която да краси дома на семейството им.
 3. Бутилка скъпо вино - Ако вашата близка харесва виното и то е предпочитаната от нея напитка, бутилка марково вино е страхотен подарък.
 4. Луксозен дневник - Тетрадка от първокачествена хартия с красиви твърди корици, в която тя може да записва своите мисли или рецепти за любими ястия.
 5. Картина с първата среща - Покажете на чашата половинка, че все още я обичате както в деня на първата ви среща. Изберете страхотен, персонализиран подарък - портрет по снимка.
 6. Огромен букет - Ако е почитателка на цветята огромния букет червени рози е винаги добър избор. Виж още
 7. Чанта или куфар - За всички пътешественички и любителки на приключенията.
 8. Юбилейна чиния - Красива чиния с послание и пожелание по случай годишнината, която може да се сложи на видно място в жилището като украса. Разгледай още
 9. Лимитирано издание на любима книга - За любителите на четенето няма по-хубав подарък от рядко издание на любимата книга със страхотен дизайн и твърди корици.

Първа годишнина (Басмена или памучна сватба)


памучна годишнина халат за баня хавлиена кърпа

Първата година от сключването на брака се нарича басмена (или памучна на някои места), защото се предполага, че двойката вече е привикнала към общия семеен живот заедно. За тази годишнина се подаряват неща, направени от плат и памук.

 1. Декоративни кукли "Тя и Той" - Оригинален подарък, който носи смисъла на брака в себе си и същевременно краси дома.
 2. Халат - Мекият и удобен халат е чудесен избор за подарък за памучна сватба.
 3. Чаршафи - Ако сте канени на празненство за първа годишнина от сватба традиционен избор е да подарите комплект памучни чаршафи на двойката.
 4. Хавлии - Още един класически избор за подобен повод са висококачествените хавлии и комплекти за баня.
 5. Карикатура върху канава - хем  оригинален подарък, хем в тон с традицията. Изненадайте половинката си с весел спомен за годишнина.карикатура върху канава подарък за влюбени първа годишнина
 6. Кухненски престилки или покривка - Престилки за готвене "за него" и "за нея" са една оригинална идея за повода. Алтернативен избор е хубавата покривка за маса.

2 годишнина (Хартиена сватба)


хартиена годишнина от сватбата подаръци ваучер билети за концерт

Втората годишнина е хартиена, защото се предполага, че двойката е помъдряла и укрепнала, но съюза им все още може да се разкъса лесно като хартията. За този повод е прието да се подаряват неща от хартия.

 1. Книжен албум за снимки - За да има къде младата двойка да събира сладките спомени от своя съвместен живот. Виж тук
 2. Билети за концерт/театър/екскурзия - Това е подходящ избор както за подарък на семейството, така и между самите тях по повод тяхната втора годишнина.
 3. Ваучери за спа или пазаруване - Ваучерите за различни магазини и услуги също са добър избор за повода.
 4. Принт за стена - За да краси дълго време семейното гнездо.
 5. Карикатура по снимка- Изберете луксозна рамка и поръчайте вашата карикатура разпечатана върху висококачествена хартия. Този подарък е персонален, весел и сантиментален, затова е особено подходящ за годишнина от сватбата.карикатура семейство подарък хартиена годишнина
 6. Семеен споменник - Това е луксозна, дебела книга, в която могат да бъдат записване всички значими събития за семейството - раждания, преместване, започване на нов бизнес и тн. Разгледай тук

3 годишнина (Кожена сватба)


трета годишнина от сватбата кожена ръкавици колан яке чанта

До третата година двойката вече трябва да е укрепнала и здрава, но и гъвкава като кожа. Именно затова на третата годишнина от тяхната сватба за подарък за най-подходящи кожените изделия.

 1. Кожено яке - За повода съпрузите могат да си разменят стилни кожени якета. Същото важи и за индивидуален подарък от гостите към някой от двамата.
 2. Колан - Хубавите колани също са добър избор за повода. Разгледай тук
 3. Кожени гривни и украшения - Стилно и семпло решение за подарък.
 4. Ръкавици - Подарък, който ще бъде високо оценен в студените зимни дни. Виж тук
 5. Чанта/несесер - Още един аксесоар, който е подходящ за трети юбилей от сватба и в същото време ще влезе веднага в употреба

4 годишнина (Ленена сватба)


четвърта годишнина от сватбата подарък ленена възглавница риза

Колкото и да не ви се вярва ленът всъщност е по-здрав материал от кожата. Именно затова четвъртата годишнина от сватбата се нарича ленена и за нея се подаряват предмети от този материал.

 1. Дрехи от лен - Ленът е чудесен материал, който пази проветриво в горещите дни и дрехите от него са идеалният подарък, с който едновременно да спазите традицията и да подарите нещо стилно.
 2. Пердета - Това е добър избор, който ще освежи домът на двойката и ще му придаде индивидуалност.
 3. Декоративни възглавнички - Още един избор за подарък, който едновременно е съгласуван с традицията и ще послужи за декорация на дома. Виж тук
 4. Ленена покривка за маса или за легло - практичен подарък за дома, който може да внесе настроение според неговия цвят и дизайн.
 5. Карикатура на двойката - На някои двойки покривките за маса и пердетата може да им се сторят скучни и старомодни подаръци. На тях може да подарите персонализирана карикатура, която е свежа и разчупена алтернатива.семейна карикатура влюбена двойка

5 годишнина (Дървена сватба)


пета годишнина от сватбата дървена икона кутия за бижута

Петата годишнина от сватбата се нарича дървена, защото отношенията между съпрузите вече са се заздравили подобно на дърво. Както името подсказва за повода се подаряват всякакви дървени неща.

 1. Дървена статуя или статуетка за дома - Според личните предпочитания на двойката статуята може да варира - дървен Буда, глобус, различни животни и др.
 2. Дървена икона - Това е алтернатива на горното предложение, ако семейството са християни. Разгледай тук
 3. Кутия за бижута от дърво - Това е предложение, насочено специално към нежната половинка от двойката - красива дървена кутия, в която да държи своите бижута. Виж още
 4. Портрет с дървена рамка - По-нетрадиционно предложение, което обаче, ще направи голямо впечатление е ваш общ портрет по снимка. Допълнете подаръка като изберете дървена рамка и изненадата е гарантирана на 100%.
 5. Чук (за пирони или за пържоли) - И за да не останат мъжете засегнати ето и едно предложение специално за тях - по случай тяхната дървена сватба можете да им подарите чук - за пирони или за пържоли - в зависимост от това по какво си падат повече.
 6. Дръвче - Според поверието ако на петгодишнината от своята сватба двойката засади дърво заедно, то те ще доживеят до пра-правнуци. От своя страна декоративните дръвчета като бонсай например са чудесен подарък за повода. Намери тук

6 годишнина (Желязна сватба).


шеста годишнина от сватбата подарък барбекю

Шестата година от брака се нарича желязна, защото двойката е вече преминала през множество изпитания, които ги е калила и сближила още повече. Подаряват се неща, направени от метал.

 1. Барбекю - Перфектният подарък за младо семейство, което обича да прекарва уикендите си на село или на излети в планината. Намери тук
 2. Произведение на изкуството - Съществуват много скулптури от метал в широк ценови диапазон, които стоят страхотно като украса и допълнение на интериора.
 3. Приспособления за камина - Ако двойката има камина в дома си комплект за разпалване и поддържане на огъня е чудесен подарък за повода.
 4. Изискани метални свещници - Свещниците придават атмосфера, стил и романтика на всеки дом. Виж още

7 годишнина (Медена сватба)


седма годишнина от сватбата медена гривна желязни прибори

Смята се, че седмата година от сватбата е преломна за семейството и ако през нея всичко е наред, техният съюз ще остане вечен. Традицията на седмата годишнина от сватбата е съпрузите да си разменят медни подаръци.

 1.  Медни съдове и посуда - Това е общ подарък за домакинството, който можете да направите на двойката, или те сами да си закупят по случай празника.
 2. Медни монети - Съпрузите могат да си разменят и медни монети като символ на благоденствието и просперитета в техния дом.
 3. Медна ваза за цветя - Красива декорация и същевременно символика на седемгодишнината от брака.
 4. Комплект чаши за кафе от мед - Добър избор, в който домакините ще могат да пият сутрешното си кафе. Разгледай тук
 5. Дребни украшения от мед - Всякакви дребни украшения от мед са подходящи за повода - обеци, гривни, колиета и плочки с надписи.

8 годишнина (Бронзова или тенекиена сватба)


бронзова тенекиена годишнина от сватбата подаръци тиган бижу статуетка

На осмата годишнина откакто са се оженили, съпрузите се призовават да обновят своите отношения, да пречистят връзката си и да започнат един вид на чисто. За повода се подаряват различни изделия от бронз.

 1. Бижута и накити - Бронзът е популярен метал в бижутерията и модата, така че изборът на малки украшения за повода е наистина голям.
 2. Кухненски прибори - Различните тигани, тенджери и тави са добър избор на подарък за осмата година от сватбата на двойката. Намери тук
 3. Метална пластина с Карикатура - определено нестандартен, но запомнящ се избор. С поръчката на дигитална карикатура получавате напълно безплатно файл, който може да бъде разпечатан върху всяка повърхност.подарък за годишнина от сватбата карикатура по снимка
 4. Метална касичка с персонализиран дизайн - Символ на просперитета и общите спестявания на семейството. Разгледай тук
 5. Метална кутия за спомени - Това е кутия, в която семейството може да запазва важни снимки, бележки и документи.

9 годишнина (Керамична сватба)


подарък девета годишнина от сватбата керамична купа ваза фигурка

За деветата годишнина от женитбата е прието да се подаряват керамични предмети и изделия.

 1. Ваза за цветя - Стилно решение за подарък, което ще придаде уникална аура на дома.
 2. Керамични фигурки - Красиви малки фигурки за късмет или символични образи - керамичните фигурки са добър избор за тази годишнина.
 3. Фруктиера - Красивият аксесоар за плодове трябва да е направен от керамика, порцелан или фаянс, за да е подходящ за повода.
 4. Сервиз от чинии - Китайският сервиз е мечтата на всяка домакиня, която обича да поддържа своята кухня.

10 годишнина (Розова/цветна сватба).


подарък десета годишнина от сватбата букет рози торта цвете в саксия вино

Десетата година от брака е първата кръгла годишнина от началото на съвместния живот и се нарича розова или цветна.  За тази годишнина се канят кумовете и се вдига празненство в чест на женените.

 1. Голям букет рози - Розовият букет е задължителна част от ритуала на този празник. Подарява се на съпругата, а според обичая после тя трябва да танцува с него.
 2. Цвете в саксия - Това е хубав и оригинален подарък, който в последствие може да се присади в градината на семейството. Разгледай тук
 3. Бутилка скъпо вино-розе - Напълно в символиката на десетата годишнина от сватбата, розовото вино е вкусен и класен начин да се почете този празник.
 4. Торта с рози - Поръчковата торта с розички е чудесен подарък и начин да се отпразнува сладостта на този светъл повод.
 5. Красива картина на двойката с рози - Да подарите портрет на двойката, на фона на който има поле от рози е един уникален начин да уважите техния празник, а подаръкът ще остане с тях до техните старини.карикатура по снимка спомен от сватбата мъж и жена

15 годишнина (Кристална сватба)


кристална годишнина от сватбата подаръци чаши сервиз

Петнадесетата годишнина от сватбата се нарича кристална, защото тя символизира чистите отношения между съпрузите. За повода се подаряват стъклени и кристални подаръци.

 1. Декоративни фигурки от кристал - Малък, но изпълнен със символика подарък, който може да се използва за декорация на различни места в дома на двойката.
 2. Съдове за сервиране - Красивият комплект от чинии, чаши, фруктиера и оливерници е чудесен избор за тази годишнина.
 3. Карикатура за влюбени - ако не държите чак толкова на традициите, можете да изберете оригинален, личен подарък, който ще ви донесе много радост и слънчево настроение.карикатура за влюбени подарък за годишнина
 4. Бижута с кристали - Красив, ефектен и класен подарък, който ще бъде дълбоко оценен от двойката.
 5. Чаши за вино или шампанско - Казват, че за да се усети истински доброто вино, чашите, от които го пием, също трябва да бъдат първокачествени. Виж тук
 6. Кристална топка - Това е един по-нестандартен избор на подарък, забавен и разчупен, със намек за пророчество за светло и безгрижно бъдеще за двойката.

20 годишнина (Порцеланова сватба)


порцеланова годишнина от сватбата статуетка сервиз чинии

Втората кръгла годишнина от брака се нарича порцеланова, защото отношенията между съпрузите вече са красиви и автентични като скъп китайски порцелан.

Втората символика на името е считането, че до тази годишнина всичките порцеланови предмети в домакинството вече са се счупили. Затова се подаряват нови.

 1. Антикварна колекция от порцеланови статуетки - Скъп и красив подарък, който има сантиментална стойност и може да краси дома на двойката.
 2. Сервиз за кафе за двама – от фин костен порцелан, ръчно декориран с инициалите на брачната двойка.
 3. Портрет от сватбата - 20 години съвместен живот не са малко. Направете си романтичен общ подарък със стилен семеен портрет като булка и младоженец.
 4. Сервиз за хранене от фин порцелан - Порцеланът може да е костен, китайски или майсенски. Още един сервиз никога не е излишен, защото  семейството постоянно расте.
 5. Копчета за ръкавели - красивите копчета за ръкавели са хубав подарък за едно по-изискано семейство с вкус за подобни неща.

25 годишнина (Сребърна сватба)


подарък за двайсет и пет годишнина от сватбата пръстен бижу рамка за снимки

Както името подсказва 25 годишнината от сватбата се нарича сребърна и за нея се подаряват изделия от сребро. Нарича се така, защото за толкова време бракът вече придобива качествата на благородния метал.

 1. Сребърни прибори за хранене - Класически подарък за повода, сребърните прибори са символ на богатия живот и своеобразно пожелание за охолство.
 2. Икона от сребро - Това е подарък с който пожелаваме здраве и благополучие на семейството. Намери тук
 3. Свещници от сребро - За романтичните вечери, когато влюбените са насаме, свещниците от сребро ще създадат уникална атмосфера.
 4.  Колажна снимка на семейството в сребърна рамка - Запечатайте един спомен на семейството и им го подарете като колажна снимка в красива сребърна рамка.
 5. Шарж с любим момент - за 25 години вероятно сте събрали много общи спомени и преживявания. Някои от тях може би са останали като анекдоти в съзнанието ви и се разказват при всеки възможен повод. Е, сега имате възможност да увековечите тези спомени по забавен, оригинален начин с карикатура по снимка.карикатура подарък златна годишнина от сватбата
 6. Сребърни обеци/гривни - Обеците от сребро са красив избор на подарък за 25 годишнината от сватбата за нея. Алтернативно за него можете да вземете сребърна гривна или пръстен.

30 годишнина (Перлена сватба)


подарък за тридесет годишнина перлена пръстен бижу колие

В наименованието на тази годишнина се крие символиката, че тридесет години съвместен живот се нанизват като перли на огърлица.

 1. Перлена огърлица - За тази годишнина мъжът традиционно подарява на жена си огърлица с тридесет перли, всяка символизираща по една от годините на съвместния им живот.
 2. Пръстен с перла - Красиво бижу за съпругата, което носи символиката на празника в себе си.
 3. Гривна с перли - Още едно предложение за перлено украшение, което ще зарадва двойката. Разгледай тук
 4. Тематична карикатура - За перлена годишнина се избира трудно общ подарък, понеже като правило перлите са по-нежни и по- "женски" артикул. Ако искате да изненадате семейна двойка с подарък, който ще се хареса и на двете страни, можете да го направите с тематична карикатура по снимка за 30 годишнина от сватбата.карикатура подарък за перлена годишнина
 5. Копчета за ръкавели и игла за вратовръзка - Едно предложение насочено към господата. Аксесоарите с перлена инкрустация са страхотен  подарък на съпругата за любимата й половинка.
 6. Рамка за снимки с вградени перлички и снимка на двойката - За да си спомнят те за този красив момент.

40 годишнина (Рубинена сватба)


подарък за четирдесет годишнина от сватбата рубинена рози вино пръстен

Червеният цвят на рубинената сватба е символ на неугасващата любов на двойката през годините.

Подаряват се рубини, както и символични предмети в червено.

 1. Пръстен с рубин - Това е изключително личен и красив подарък, съдържащ в себе си символиката на любовта и огнените чувства, които все още горят.
 2. Добавяне на рубин към венчалните халки - Това е друга опция - вместо да се купи нов пръстен, към старите брачни халки да се добави нов скъпоценен камък, който бележи тази важна годишнина.
 3. Красив червен букет - На тази годишнина е важна символиката, затова пищният букет от червени цветя е по-подходящ и значително по-евтин избор на подарък.
 4. Семеен портрет - Изберете стилна рубинено червена рамка за вашия семеен портрет или пък просто опаковайте в подходящ цвят хартия стилния подарък. Общ портрет на двойката е подходяща изненада за семейство със силна връзка и любов, която превъзмогва всички трудности.
 5. Бутилка хубаво червено вино - За да може двойката да му се наслади насаме, припомняйки си всички хубави моменти от своя брак.
 6. Луксозни завеси в червено - Едно допълнение към обзавеждането на дома, което със сигурност ще бъде полезно на семейството.

50 годишнина (Златна сватба)


златна монета портрет на млада двойка

Петдесет години от брака са наистина впечатляващи. Тази годишнина се нарича златна сватба, защото за толкова време отношенията между женените са добили чистотата и красотата на благородния метал злато.

За нея се прави специален ритуал, в който сватбата се преповтаря и аналогично за този празник се подаряват златни предмети и изделия.

 1. Златно украшение - Съвсем логично първият избор за подарък за златна сватба е златен накит - огърлица или обеци за нея, гривна или игла за вратовръзка за него,  а защо не и нови златни пръстени.
 2. Позлатена икона на Св. Мина - Св. Мина е закрилник на семейството и домашният уют, затова негова икона е чудесен избор за подарък за петдесета годишнина от сватба. Виж тук
 3. Бокали за вино със златно покритие - Красив и автентичен подарък, който двойката може да използва в последствие.
 4. Карикатура с позлатена рамка - Това е луксозна алтернатива на иначе топъл, уютен подарък подходящ за почти всеки повод. Допълнен със стилна позлатена рамка обаче, карикатурата се превръща в спомен, който загатва лукс и изглежда скъпо.
 5. Златна монета - Колекционерските монети могат да бъдат изключително красиви и да носят в себе си символиката на добрия късмет и светлия празник. Разгледай още
 6. Екскурзия - Един алтернативен избор на подарък, който обаче ще донесе много хубави емоции на двойката.

60 годишнина (Диамантена сватба)


люлеещ се стол колаж от снимки глобус минибар

След повече от половин век съвместен живот, отношенията на двойката са красиви и твърди като диамант. Тук, имайки предвид тяхната цена, диамантите не са най-популярният избор на подарък. Затова ние имаме няколко алтернативни предложения за вас.

 1. Портрет на двойката от младините в луксозна рамка - За да си спомнят женените с усмивка за времето, в което са се запознали.портрет по снимка мъж и жена в тяхната младост
 2. Бутилка отлежало вино - Подобно на техните отношения и бутилката старо вино отлежава и с годините става все по-добро.
 3. Комплект за вино - И за да може женените да се насладят на хубавото вино те трябва да имат и комплект за него. Комплект от чаши, стойка за вино, тирбушон и кутия е добър избор за повода. Виж тук
 4. Колаж от снимки - Колаж от снимки на двойката през годините е страхотен начин да им върнете хубавите спомени за общите им преживелици.
 5. Люлеещ се стол - Един страхотен подарък за отмора и приятни моменти за четене. Разгледай тук
 6. Украшение с диамант - И все пак ако се побира в бюджета ви украшението с малък диамант на него е традиционният подарък за такъв повод.

 

Вярваме, че в списъка ни сте намерили подаръка подходящ за вашия конкретен повод. Не забравяйте, че годишнината от сватба е светъл повод за празник и в крайна сметка в такива случаи милите жестове и символиката са по-важни от всички скъпи подаръци. Разделяме се с пожелания за много любов и усмивки.