Търсите подарък за дете на 1 годинка, но нямате представа какво да изберете, за да го зарадвате и да впечатлите родителите му. На пазара се предлагат хиляди детски стоки, но кои от тях са подходящи за деца на 1 година.

Вижте нашите предложения, които са съобразени с възрастта и способностите на децата на тази възраст.

Интересни предложения за подарък за дете на 1 годинка

Децата на 1 година се развиват много бързо. Те се променят и научават нови неща всеки ден. На тази възраст правят първите си стъпки, опознават заобикалящата ги среда. Казват първите си думички, имитират и подражават на възрастните и по-големите от тях.

Подаръците за деца на 1 годинка трябва да са съобразени с всичко това и да спомагат в този процес.

Като взехме предвид тези факти, подбрахме в за вас предложения за подаръци, които ще бъдат интересни на децата на 1 година.

Оригинален подарък за дете на 1 годинка


Да зарадвате с подарък дете на 1 годинка е лесно. Те се вълнуват от всичко ново. Да впечатлите родителите му обаче е малко по-трудна задача.

През изминалата година те са получили много и най-различни подаръци за детето. Събрали са в дома си купища играчки и вещи, някои от тях полезни, други останали недокоснати.

Вие обаче искате да поднесете оригинален подарък, който ще достави радост на детето и неговото семейство.

 1. Влакче със сребърно покритие с кутийки - Представлява стилно и интересно влакче с два вагона, които всъщност са кутийки за първата косичка и първото зъбче. Разгледай тук
 2. Голям албум за снимки - Голям и луксозен албум, в който да съберат всички снимки от празника. Родителите ще останат доволни от такъв подарък.
 3. Детски портрет - Да подарите портрет на едногодишния рожденик или рожденичка е оригинален жест, който ще развълнува силно родителите. Съчетайте този сантиментален и ценен подарък с интересна играчка в живи цветове, на която детенцето ще се зарадва, тъй като за него е рано да оцени подобаващо портрета.
 4. Подаръчна карта за плуване за бебета - Подарете ваучер за плуване на бебе с мама и тати. Плуването закалява бебетата и малките деца и спомага за тяхното хармонично развитие. Прочети повече
 5. Детски сребърни прибори за хранене - По традиция на малките деца се подаряват сребърни лъжички за захранване. В това има не само символика, а и съвсем логично, чисто практично обяснение. Среброто е естествен антисептик и като такъв е много подходящ материал за прибори за хранене за малки деца. Виж тук
 6. Абонамент за музика за малчугани - Запишете детенцето на посещение на час по музика за малчугани. Това едночасово забавление се води от професионален музикален педагог и представлява забавни музикални игри за децата и техните майки. Прочети повече тук
 7. Прожекционна лампа - Това е лампа с дизайн на миловидно животинче, която в тъмното прожектира звезди по тавана и свири нежни приспивни мелодии.
 8. Посадете му дръвче - Подарете на родителите му дръвче и им помогнете да го засадят. Нека растат заедно с детето и то да знае, че това е неговото дърво.

Подарък за бебе на 1 годинка


Макар и навършило първата си годинка, детето породължава да си е бебе в очите на околните. То все още не е самостоятелно и се нуждае от постоянната грижа и внимание на своето семейство.

Подаръците, изредени по-долу ще подпомогнат неговото развитие и ще бъдат от полза за родителите му.

 1. Снимка върху канава - Поръчайте голям размер канава с отпечатана върху нея красива снимка на детенцето. Родителите ще се влюбят в този подарък, който ще остане приятен спомен за дълги години напред.
 2. Дрешки - На тази възраст децата растат много бързо, така че още един комплект с дрешки никога не е излишен.
 3. Дървен уокър - Вземете му стабилен и забавен уокър от естествени материали, с който ще се почувства по-уверено в първите си крачки.
 4. Детски надуваем център с топки - Представлява дълбок басейн , пълен с разноцветни малки топки. Децата много обичат да играят с тях.
 5. Бебешки обувки Attipas - Едни от най-удобните обувки за прохождане, свежи, оригинални и цветни. Разработени от южнокорейска фирма, тяхната форма е съобразена с детското краче, а подметката е със специална система, която позволява на обувката да "диша". Научи повече в сайта на производителя
 6. Музикално килимче - Цветно килимче, върху което като стъпват малките крачета издава интересни звуци и мелодии и така стимулира ходенето.
 7. Тиха книжка - Тихата книжка е абсолютно безопасна за малките деца. Ушита от естествени материали, в живи цветове и с интересни предизвикателства за малките пръстчета. А се нарича тиха, защото детето така се заиграва с нея, че дълго не се сеща за нищо друго. Разгледай тук
 8. Луксозна книжка с приказки - Този подарък ще се ползва в следващите няколко години, а ще остане скъп спомен за цял живот на детенцето.

Подарък за 1 ви рожден ден

Ето че измина цяла годинка от раждането на малкото човече. Година, изпълнена с вълнения, трепети, много радост, усмивки и безсънни нощи.

Първият рожден ден на детето се отбелязва тържествено, канят се много гости и роднини, които да отпразнуват шумно събитието. Кои са подходящите подаръци за 1 ви рожден ден, научете сега!

 1. Триколка - Време е мама да смени бебешката количка с ново превозно средство, с което детето ще вижда света по-отблизо. А след време дръжката може да се демонтира и триколката да се превърне в първото колело на детето.
 2. Детска карикатура - Поръчайте забавен шарж, в чийто сюжет малкият рожденик или рожденичка е главен герой. Този подарък ще развесели гарантирано всички гости, а мама и тати ще бъдат много доволни от позитивния подарък.
 3. Палатка - Децата обожават игрите на криеница, тайните кътчета, които са само техни. Една палатка ще се превърне в любимото им скривалище.
 4. Количка с кубчета - На тази възраст децата много обичат да играят с кубчета. А когато кубчетата са събрани в количка с колелета, която може да се тегли, играчката става още по-забавна. Виж тук
 5. Музикална книжка - Книжка в пъстри цветове със звуци на животни и приятни мелодии. Много интересна за малките деца.
 6. Професионална фотосесия - Професионалната фотосесия за първия рожден ден е подарък, който ще направи майката на детенцето много щастлива и тя ще ви бъде признателна, че сте се сетили.
 7. Играчка за бутане - На тази възраст децата са току що проходили или им предстои скоро да направят първите си самостоятелни крачки. С интересна цветна и издаваща звуци играчка за бутане, това ще се случи по-лесно. Разгледай тук
 8. Чаша за вода за пораснали - Другото умение, което едногодишните придобиват е да пият вода от чаша със специален накрайник. Време е да захвърлят бибероните и да ги сменят със специални шишета за тази цел. Научи повече

Подарък за 1 годишно момче


Доскоро момченцето беше просто малко бебе, което обичаше да си играе с всичко, което мама му подаде. Но това вече се променя и то започва да проявява предпочитания към момчешки игри и да се идентифицира с татко си.

Ето защо и подаръците за 1 годишното момче трябва да бъдат съобразени с това. Вижте нашите идеи за подходящи подаръци за момче на 1 годинка:

 1. Портрет по снимка - Подарете скъп спомен от този ден на цялото семейство на малкия рожденик. Запечатайте мига на ръчно нарисуван портрет по снимка на едногодишното момченце.
 2. Колело за баланс - Първото колело на детето, което ще му помогне по-лесно да се научи да кара истински велосипед след време.
 3. Акумулаторна количка - Момчетата обичат всякакви превозни средства и много ще се зарадват на акумулаторна количка, бъги или мотор, който ще могат да карат сами като станат малко по-големи. А дотогава родителите могат да ги возят в нея като я управляват с помощта на дистанционно управление, с което са снабдени някои от моделите. Научи повече
 4. Кракомобил - Известна още като количка за яздене, тази играчка има две функции. Освен че децата се забавляват с нея докато я карат, те развиват моториката си. А могат също да я ползват като опора за първите си неуверени крачки. Избери тук
 5. Конструктор - Едногодишните момченца трудно биха се справили със задачата да правят фигури с конструктор, затова им изберете такъв с максимално големи фигури, в ярки цветове.
 6. Играчка музикален инструмент - Барабанче, маракас, детска йоника - каквото и да вземете, колкото по-шумно, толкова по-хубаво.

А за още по-голям избор от предложения за подаръци за момченце на 1 година, погледнете също статията ни: Подаръци за първи рожден ден на момченце

Подарък за 1 годишно момиче


Търсите подарък за едногодишна принцеса? Всичко в магазините ви изглежда толкова красиво и изкусително - истинска розова приказка. И все пак вашият избор трябва да се сведе до само един подарък.

Вижте кои са най-подходящите подаръци за момиченце на 1 година:

 1. Детска кухня - Дори да ви се струва още мъничка за такава играчка, не се тревожете. Детската кухня е любим подарък за малките момиченца. Те могат да играят с нея в продължение на години без да им омръзне. Обикновено повечето модели съдържат и аксесоари - чинии, прибори, плодове и зеленчуци, с които рожденичката, която навършва 1 годинка ще може да си играе в началото. Разгледай тук
 2. Забавен семеен шарж - Изненадайте ги с весела карикатура в свежи и живи цветове, излъчваща много настроение. Бихте могли да я поръчате само с рожденичката или да измислите сюжет с цялото й семейство.
 3. Мека кукла - Изберете красива кукла от плат. Тя е мека и безопасна за малкото момиченце.
 4. Нежна и стилна рокличка - Дори само на една годинка, момиченцата обичат да се виждат в красиви роклички, в които приличат на истински принцеси.
 5. Количка за кукли - Момиченцата много искат да приличат на своите майки и обичат да ги имитират. Те ще бъдат много щастливи да бутат бебешка количка, също като мама. Избери тук
 6. Аксесоари за коса - Интересна диадема, нежна панделка или лента за коса с огромно цвете. Пазарът е пълен със сладки аксесоари за най-малките.

А в статията ни Подаръци за първи рожден ден на момиче ще намерите още много интересни идеи, подходящи за тази възраст.

Подаръци за 1 юни


Денят на детето 1 юни е празник, на който всички деца, малки и големи, се чувстват специални.

Навсякъде се чуват детски песни. Парти центрове и детски клубове организират специални игри и забавления за най-малките. И не на последно място, всяко дете чака с вълнение своя подарък.

Какъв подарък да изберем по случай 1 юни за нашето дете или за детенцето на наши близки?

 1. Детски портрет - Подарете спомен от вълнуващото детство, който остава за цял живот. И понеже децата трудно ще оценят сантименталната стойност на този подарък, комбинирайте с играчка, за която мечтаят.
 2. Забавление в детски център - Организирайте празника на няколко дечица и ги заведете в детски парти център или подходящо място за забавления, като например Коколандия или друго от този тип. Почерпете ги след игрите с любимите им лакомства и ги изненадайте с дребни подаръчета.
 3. Детска люлка - Градинска люлка за по-големите, музикална за най-малките или хамак за вече порасналите деца - малки и големи ще се зарадват на този подарък.
 4. Мини батут - Децата обожават да скачат на батут. Дори да не разполагате с много място, бихте могли да вземете малък батут, обезопасен с мрежа. Избери тук
 5. Домашен любимец - Това е най-вълнуващият подарък, който може да получи едно дете. Вие ще прецените най-добре дали е настъпил моментът да поеме отговорност за грижите за домашен любимец. Но дори да е още малко детенцето, знайте че връзката, която ще изгради с новото си приятелче, е безценна за неговото развитие.
 6. Велосипед - И последното ни предложение в тази статия е за традиционния, обичан от всички, неостаряващ и никога не преминаващ от мода ВЕЛОСИПЕД.

Може би ви направи впечатление, че в предложенията за подаръци за първи юни добавихме все такива, за които децата обикновено мечтаят и са много щастливи да получат. Това е така, защото вярваме, че на празника на детето, всяко дете трябва да е щастливо и да сбъдне някоя своя мечта.

Още интересни, оригинални и практични идеи за подарък за малки и големи деца, ще намерите в статията Подарък за Дете от 1 до 12 години