Навършването на пълнолетие си е голяма работа.

Това е символичният край на детството и навлизането в света на порасналите хора, където е пълно с възможности, вълнения и изпитания.

За подобен голям ден е редно да се организира голямо празненство с всички близки хора, на което да се има хубави емоции и страхотни подаръци.

Над 50 идеи за подарък за 18 ти рожден ден

И щом става дума за подаръци, знаете че това е нашата специалност. Прочетете нашия списък с подаръци за навършване на пълнолетие и ви гарантираме, че вашият получател ще е повече от изненадан и очарован от това, което сте му взели.

Идеи за подарък


Започваме с няколко по-общи предложения, които намерихме за подходящи по повод 18-тата годишнина. Разгледайте ги и вижте кое от тях е най-подходящо за вашия случай.

 1. Карикатура за рожден ден - Това е едно оригинално хрумване, с което ще изненадате рожденика и ще предадете много лично отношение на своя подарък.
 2. Шофьорски курс - Придобиването на шофьорска книжка е мечта на много млади хора. Това е един скъп, но със сигурност стойностен подарък.
 3. Пътуване - Сега, когато той или тя могат да обикалят свободно света, можете да им подарите първото им приключение вече пълнолетни.
 4. Фотоапарат - За да улавят красивите и стойностни мигове. Виж тук.
 5. Телефон - Ако рожденикът има нужда от нов смартфон, сега е идеалният момент за това.
 6. Пари - Парите са универсален подарък, с който празнуващият ще може да сбъдне някоя отдавнашна своя мечта.
 7. Курс за умение - Защото 18 години е време, в което трябва да се учат нови умения за бъдещия живот.
 8. Колело - За спортните натури, които обичат да обикалят насам-натам.

Оригинални подаръци

Ето и няколко оригинални и подходящи предложения, с които не само ще изненадате рожденика/рожденичката, но и ще блеснете като човека с най-уникална идея на партито, гарантираме ви това.

 1. Времева капсула - Това е контейнер, в който могат да се съхраняват различни спомени от конкретния момент - снимки, любими списания, вестници, албуми, дневници и други сантиментални предмети. След това капсулата се заравя в земята, за да бъде открита след години от бъдещото аз на рожденика. Намери тук.
 2. Съвети към моето 18 годишно аз - Ако не можете да намерите копие от популярната книга, може да направите собствена такава със събрани съвети от всички по-възрастни приятели и роднини на празнуващия, които да дадат своите съвети към себе си на 18.
 3. Гигантска топка - От онези, в който можеш да влезеш цял и да се спуснеш по някой (не твърде стръмен) склон.
 4. Тостер с изображение - Това е тостер, от който филийките излизат изпечени със специална форма на тях - според това каква приставка сме сложили.
 5. Книга с Life hacks - Полезно и забавно четиво, което ще помогне на рожденика в бъдещите предизвикателства на живота.
 6. Руска рулетка с водни балони - Забавна игра, която може да се играе на купони и сбирки.
 7. Система за музика - Защото всеки млад човек обича хубавата музика на система с добър и чист звук. Виж тук.
 8. Кола - Ако е във финансовите ви възможности, колата е подарък, който би направил всеки 18 годишен най-щастливият човек на света.

Подходящи подаръци

 1. Магическа чаша - Забавната чаша, която разкрива тайно послание, когато се загрее е много подходящ подарък за 18-годишен рожден ден, особено ако получателят си пада по кафето. Намери тук.
 2. Персонализирана книга за рожденика - Направете книга с пожелания, снимки, весели спомени и случки специално за празнуващия.
 3. Ваучер за любима верига магазини - Ако той/тя имат любима марка или магазин ваучерът за покупка от там винаги е подходяща идея.
 4. Поставка за телефон за баня - За онези, които не могат без социални мрежи и 5 минути от живота си. Виж тук.
 5. Преносима тонколонка - За да може купона никога да не спира, където и да е.
 6. Раница за планина - Ако той/тя си пада планинар, новата раница със сигурност ще ги зарадва.
 7. Китара - Подарък за онези рожденици, които имат слабост към музиката.
 8. Абонамент за Adobe CC - Ако пък са креативни личности абонаментът за програми като Photoshop, Illustrator и After Effects ще ги зарадва несъмнено. Разгледай тук.

Подарък за 18 годишен


Когато станеш на 18 светът сякаш придобива съвсем нов вид и всичко се променя. Това е моментът от който започва гоненето на кариера, семейство, собствено жилище. Именно затова подаръците за този рожден ден трябва да бъдат хубави и символични.

 1. Швейцарско ножче - С множество полезни инструменти, събрани в него, качественото швейцарско ножче е един практичен подарък за 18-годишен. Намери тук.
 2. Фурна за пица - За да може рожденикът да си прави вкусни пици сам вкъщи.
 3. Портативен комплект за тенис на маса - Портативният тенис на маса е чудесна възможност за забавление навсякъде и по всяко време.
 4. Мини хладилник - Ако на него или нея им предстои да бъдат студенти, мини хладилникът ще е най-полезното нещо, което можете да им подарите за празника.
 5. Хубав тефтер + химикалка - За да могат всички хубави мисли да бъдат записвани и запазване във времето.
 6. Забавен комплект за оцеляване - Какво ще включите в комплекта зависи изцяло от вас и въображението ви. Той може да съдържа книга, нож, бутилка алкохол, пакет презервативи и други шеговити предмети "за спешни случаи".
 7. Билети за премиерата на филм или пиеса - Заведете празнуващите на премиерата на нещо, което те са очаквали много време.
 8. Портфейл + колан - С този подарък младежите ще влязат в пълнолетието със стил. Виж тук.

Подарък за 18-тия рожден ден на приятеля ми

Ако гаджето ви е на път да навърши пълнолетие и вие все още не сте решили какво да му вземете не се плашете - ние сме тук, за да помогнем. Вижте кои са най-подходящите подаръци за 18-тия рожден ден на вашето гадже.

 1. Тениска с негова карикатура - Едно от най-оригиналните предложения в нашия списък е тениската с карикатура. С нея вашият приятел със сигурност ще се откроява навсякъде и при всяко събитие.
 2. Nintendo Switch - Ако той е геймър и си пада по игрите малката преносима конзола е перфектния подарък за неговия 18-ти рожден ден.
 3. Зимна шапка с брада - Забавен и топъл подарък за мразовитите месеци. Намери тук.
 4. Спортен сак - Ако той обича да спортува или да ходи на фитнес, спортният сак със сигурност няма да му бъде излишен.
 5. Тенис ракета - Специално за тенис ентусиастите (или за онези, които искат да станат такива).
 6. Персонална халба за бира - Личната халба с послание е страхотен избор на подарък за навършване на пълнолетие на вашето гадже. Виж тук.
 7. Гирички - Ако приятелят ви тренира и все още няма гири - това е изборът за него.
 8. Аксесоар за велосипед - Ако пък е заклет велосипедист нещо ново за любимото му колело със сигурност ще го зарадва. Разгледай тук.

Подарък за 18 рожден ден на дъщеря ми


Ако пък дъщеря ви е тази, която е на път да стъпи в пълнолетието, нещата стават наистина сложни. Младите дами често са капризни и взискателни, особено когато става въпрос за подаръци. Затова ние се постарахме да изберем разнообразни и готини подаръци, които ще оставят очарована всяка една дъщеря.

 1. Кехлибарени обеци - За дъщери с добър вкус към модата и собствен, алтернативен стил.
 2. Барбарон - Направете стаята ѝ комфортна и уютна с удобен барбарон за сядане. Виж тук.
 3. Огромна възглавница - Алтернатива на барбарона е огромната възглавница, на която вашата рожденичка да релаксира.
 4. Слънчево зарядно за телефон - Идеален подарък за дъщери, които обичат да ходят на къмпинзи и походи в планината. Разгледай тук.
 5. Абонамент за козметика - Това пък е специален подарък за онези, които обичат да се грижат за себе си и красотата си.
 6. Комплект за плаж - плажна кърпа, очила и шапка - Хубаво е да знаете, че дъщеря ви е напълно подготвена за плажните емоции тази година.
 7. Светещо табло - На него тя може да пише лични послания или неща, които иначе ще забрави.
 8. Чаша с карикатура - Поднесете ѝ сутрешни усмивки с този уникален и персонализиран подарък.

Подарък за 18 годишнина


 1. Портрет - Портретът е един чудесен начин да запазите момента във времето, като едновременно с това поднесете личен и оригинален подарък.
 2. Зарядна станция - Един изискан начин, с който зареждането на телефон става лесно и забавно.
 3. Торта по поръчка - Тортата направена специално за рожденика е нещо специално, което ще бъде помнено дълго време след това.
 4. Комплект за готвене - Ако той или тя си падат по готвенето, то това е страхотна идея за подарък за тяхната 18 годишнина.
 5. Постер в рамка - Подарък, който ще освежи стаята на своя получател.
 6. Шоколадов фонтан - Това е луксозен подарък, мечта на много млади хора, предимно момичета. Намери тук.
 7. Куфар - За пътешествениците, които нямат търпение да обиколят света.
 8. Книга - Ако си падат по четенето, чисто нова книга с твърди корици несъмнено ще ги зарадва.

Надяваме се да сме ви помогнали в избора на подарък за 18-ти рожден ден с нашия списък. Споделете с нас в коментарите дали някои от подаръците ви се е сторил подходящ за вашия случай. Ако пък все още се чудите какво може да подарите за този повод, разгледайте нашите статии за Подаръци за момче тийнейджър, Подаръци за момиче тийнейджърка и Оригинални подаръци.